De badkamertrends voor 2022: luxueus genieten

De badkamer is de plek in huis waar u met een heerlijk bad- of doucheritueel weer helemaal zen wordt. Voor 2022 zet de trend van genieten in de badkamer zich door. Kies dus gerust voor sfeervolle kleuren, high-end materialen en een vleugje onvervalste luxe.

Baden in luxe

In 2022 krijgt de badkamer een echte upgrade. Een vrijstaand bad, luxueuze materialen en wie weet ook een perfect geïntegreerde stoomcabine of sauna: uw badkamer mag ‒ letterlijk ‒ gezien worden.

Steeds vaker is de badkamer een volwaardig onderdeel van het interieur. Materialen en kleuren vanuit de slaapkamer, of zelfs vanuit de keuken, worden doorgetrokken naar de badkamer. Denk maar aan het naadloze en stijlvolle solid surface dat met z’n gladde oppervlak een heel strakke look creëert. Heel vaak wordt zelfs gekozen voor een en suite badkamer.

Luxueuze materialen

De tijd van de standaardmaterialen in de badkamer lijkt voorbij. Er wordt resoluut gewerkt met high-end houtsoorten zoals walnoot, in combinatie met prachtige natuursteen en nikkel, koper, goud of grafiet voor de kranen. Ook Mortex in de badkamer is helemaal in voor vloeren, wanden en zelfs badkamermeubilair. Deze decoratieve pleister is waterdicht en makkelijk te onderhouden. Met zijn specifieke textuur, natuurlijke uitstraling en beschikbaarheid in vele kleurschakeringen kan u er werkelijk alle kanten mee uit.  

Warme kleuren

Over kleuren gesproken, 2022 wordt in uw badkamer het jaar van de aardetinten zoals bruin, zand, terracotta, beige en taupe. Deze kleuren combineren mooi met natuurlijke materialen zoals hout. Daarnaast zetten ook zachtgroene of oudroze pasteltinten weer door voor het badkamerinterieur.

Functionele sfeerverlichting

De verlichting in uw badkamer moet tegelijk sfeervol en functioneel zijn. Overweeg lampen waarmee u kan schakelen tussen wit en zachter licht. Bekijk ook de mogelijkheden om duurzame led-verlichting te verwerken in spiegels, laden en plafonds zodat u altijd de beste lichtkwaliteit hebt.

U zoekt extra inspiratie? 

Ontvang inspirerende interieurtips

Stijlvolle details

Ook de accessoires en details mogen best wat luxe uitstralen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een accentmuur met een sfeervol behangpapier? Het is nu helemaal in, ook voor de badkamer! Een unieke look kan u ook creëren met een decoratieve tegel in een mooie kleur, een bijzondere textuur of geplaatst in een verrassend motief. Afgewerkt met een stijlvolle radiator, fijne accessoires en wat planten klopt uw badkamerplaatje helemaal.

Uw eigen stijl is de beste stijl

Het is altijd leuk om inspiratie te halen uit de nieuwste trends. Maar voel u vooral niet verplicht om ze klakkeloos te volgen. Uw eigen ideeën en stijl zijn nog altijd de beste inspiratiebron om uw badkamerinterieur helemaal naar uw zin te maken.

Kies voor maatwerk van Ebenti

Hebt u ideeën voor een nieuwe badkamer? Wij adviseren u en ontwerpen een badkamer helemaal volgens uw wensen.

Inspiratie voor een stijlvolle badkamer

Al 40 jaar streven we
naar vakmanschap

Ontdekken of wij de juiste partner zijn voor jouw project?

Contacteer ons

© 2024 Ebenti is een merk van de Camino Group
Webdesign thinline.be