De keukentrends voor 2022

De keuken is het kloppende hart van ons huis. De plek waar we na een drukke dag weer tot rust komen en verbinding vinden bij elkaar. U zal merken dat net die rust en minimalisme de rode draad vormen doorheen de keukentrends voor 2022. 

Ebenti keukentrends werkblad

Less is more

Rust in uw huis geeft rust in uw hoofd. Terwijl enkele jaren geleden in de keuken nog werd uitgepakt met blinkende broodroosters en trendy sapcentrifuges, maken we nu het aanrecht volledig leeg. Toestellen worden zo veel mogelijk ingebouwd. Het afzuigsysteem zit verwerkt in de kookplaat en de waterkoker wordt vervangen door een kokend-waterkraan. Ook greeploze push-to-open systemen voor kasten en laden zetten zich door. Het minimalistische concept zorgt ervoor dat de immer populaire open keuken een mooi geheel kan vormen met de rest van uw leefruimte. 

Hoofdkleuren: zwart, wit, grijs

Witte keukens blijven terugkomen. Ze zijn strak en vooral heel tijdloos. Vandaag zien we ze vaak in combinatie met warme houten accenten. Het andere uiterste is de zwarte keuken, die de laatste jaren aan een flinke opmars bezig is. Vooral donkere houtsoorten zoals notelaar en donkere eik doen het goed omdat ze een knusse sfeer creëren. Maar dé trend voor 2022 is de grijze keuken, in alle fifthy shades die u zich maar kan bedenken. Onder meer kasjmier is momenteel erg in. Grijs is een rustige kleur die bij zowat alle interieurstijlen past. In dezelfde trend zien we ook andere zachte tinten zoals beige, zandkleur, zachtgroen en gebroken wit in het keukenbeeld verschijnen.

U zoekt extra inspiratie? 

Ontvang inspirerende interieurtips

Ebenti keukentrends verlichting

Spelen met licht en texturen

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, hoeven sober wit, zwart of grijs helemaal niet saai te zijn. Structuren en verfijnde accenten maken uw keuken boeiend. Het gaat om het creëren van een mooie balans. U kan bijvoorbeeld de matte textuur van de kasten gaan combineren met een mooi geaderde natuursteen. Of in een witte keuken kiezen voor zwarte spoelbakken en kranen. Ook de verlichting speelt een belangrijke rol voor de sfeer in uw keuken. Ze wordt vaak subtiel verwerkt in legplanken of in een nis. Ten slotte is het keramieken werkblad weer helemaal terug van weggeweest, ter vervanging van composiet. Keramiek is bijzonder duurzaam want het is krasvast, hittebestendig en makkelijk in onderhoud. 

Duurzaamheid

Bij een nieuwe keuken kiezen mensen tegenwoordig heel bewust voor kwalitatieve, natuurlijke materialen en apparaten met een lange levensduur. Ook aan de zuinigheid van de toestellen wordt veel aandacht besteed, net als aan het gebruik van sfeervolle led-verlichting.

Laat u inspireren door de trends, maar ga voor uw eigen stijl
Trends komen… en gaan ook weer. Daarom is het belangrijk om bij het ontwerpen van uw nieuwe keuken vast te houden aan uw persoonlijke stijl en die te verzoenen met trendy elementen die u mooi vindt.

Kies voor maatwerk van Ebenti

Bespreek uw keukendroom met ons, wij ontwerpen samen met u uw tijdloze keuken op maat.

Keuken op maat

Al 40 jaar streven we
naar vakmanschap

Ontdekken of wij de juiste partner zijn voor jouw project?

Contacteer ons

© 2024 Ebenti is een merk van de Camino Group
Webdesign thinline.be