Inspiratie voor uw eigen boekenkast op maat

Ook verzot op die prachtig gevulde boekenkasten uit films en magazines? Met mooi gesorteerde banden en stijlvolle accessoires vormen ze de blikvanger in het interieur. Maar kan zo’n eyecatcher ook bij u thuis? Een boekenkast op maat brengt u alvast een stap dichter bij uw gedroomde thuisbibliotheek.
 

Thuisbibliotheek op maat

Het voordeel van een boekenkast op maat is dat ze letterlijk perfect past. Bij uw interieur, bij uw boekenverzameling en bij uzelf. Het is een uniek meubel dat uw persoonlijkheid en stijl weerspiegelt. Het maakt niet uit hoe de kamer is ingedeeld ‒ met een trap, een nis of een schuin dak ‒ een kast op maat past er altijd in en zorgt ervoor dat u alle ruimte optimaal benut.

Naast boeken is er trouwens ook plaats voor een kostbaar beeldje, uw whiskey-verzameling of een kunstzinnige foto. In een boekenkast op maat krijgen al deze accessoires een mooie, eigen plek. Als u een deel van uw boekenkast afsluit met deurtjes, kan u er zelfs uw glazen, uw administratie en eventueel ook het speelgoed van de kinderen in kwijt. 

U zoekt extra inspiratie? 

Ontvang inspirerende interieurtips

Stel de juiste vragen voor de perfecte boekenkast

Een boekenkast op maat beantwoordt perfect aan uw wensen. Aan de hand van deze vragen begeleiden we u:

 • Waar komt de boekenkast?
  Een boekenliefhebber vindt geen enkele plek in huis te gek voor boeken. Wil u ze in de woonkamer in een op maat gemaakte kast rond uw open haard? Of op een boekenplankje dat subtiel is ingewerkt in het hoofdeinde van uw bed? Misschien kiest u voor een wandbrede boekenkast in uw home office. In dat geval kan het interessant zijn om de boekenkast in dezelfde kleur te kiezen als de muren zodat ze één wordt met de ruimte. Nog geen idee waar de maatkast het best tot z’n recht komt? Onze interieurarchitecte biedt u tijdens een bezoek bij u thuis advies voor de geschikte plaats. 
   
 • Welke stijl en materialen?
  ​​​​​​​Uw boekenkast moet stevig zijn, maar vooral ook heel stijlvol. Het materiaal en de kleur zijn daarbij heel belangrijk. Met massief hout bijvoorbeeld kiest u voor een authentieke uitstraling. MDF vormt een mooi alternatief en melaminepanelen creëren dan weer een modernere look. U kan het materiaal in zijn oorspronkelijke vorm behouden, of laten afwerken met lak of verf. 

  Waar de boekenkast ook komt, het is belangrijk dat ze past bij uw interieur. Of dat nu minimalistisch, landelijk of tijdloos is, we kiezen een look en feel die aansluit bij uw andere meubelen. We laten eventueel een kleur of materiaal van uw meubilair terugkomen in het ontwerp van uw boekenkast. Zo creëren we een mooi geheel.
   
 • Wat wilt u in uw boekenkast plaatsen?
  Een boekenkast op maat is zelden alleen bedoeld voor boeken. Denk dus ook eens na welke voorwerpen u wil tonen en accentueren (met ingewerkte verlichting bijvoorbeeld) en welke spullen u liever opruimt in een gesloten kastruimte of lade. Krijgt een kunstwerk een speciaal plekje in de kast, dan houden we bij het ontwerp rekening met de afmetingen. 

Om uw ideeën voor een boekenkast op maat uit te werken, kan u steeds terecht bij onze vakmensen die met de nodige kennis van zaken voor u een authentieke thuisbibliotheek ontwerpen.

Laat u inspireren 

Kan u nog ideeën gebruiken voor uw boekenkast op maat? Bekijk dan zeker het maatwerk dat we ontwierpen voor de unieke interieurs van onze klanten.

Interieur op maat

Al 40 jaar streven we
naar vakmanschap

Ontdekken of wij de juiste partner zijn voor jouw project?

Contacteer ons

© 2024 Ebenti is een merk van de Camino Group
Webdesign thinline.be