Maak kennis met onze nieuwe interieurontwerper: Manou Storms

Sinds kort hebben we bij Ebenti een tweede interieurontwerper: Manou Storms is de nieuwe collega van Dorien. Na enkele jaren te werken bij een bedrijf gespecialiseerd in keuken- en badkamerrenovatie, was het tijd voor Manou om een nieuwe stap te zetten. Interieurinrichting sprak haar meteen aan. Geen wonder dat ze zich inmiddels zo thuis voelt bij Ebenti.

Hoe kwam je bij Ebenti terecht?

“Dat was eigenlijk toeval. Ik had aanvankelijk bij zusterbedrijf Victor gesolliciteerd, maar zij hadden geen openstaande vacature voor een interieurontwerper. Ze verwezen me meteen door naar Ebenti waar er wél gezocht werd naar uitbreiding voor het team. Nu, de jobinhoud was sowieso helemaal mijn ding, maar ik vond Zelzate initieel wat te ver, dus ik twijfelde. Toen ik hoorde van de verhuisplannen naar Drongen in de loop van 2024, was ik meteen overtuigd. Ik ben heel enthousiast om deel uit te maken van het team sinds februari.”

Waarom sprak Ebenti je zo aan?

“Alles wat met renoveren en herinrichten te maken heeft, interesseert me, maar specifiek maatwerk vind ik superboeiend. Het feit dat je van nul, op basis van de wensen en verwachtingen van een klant en je eigen inzichten, een totaal nieuw interieur kan creëren. Dat vind ik fantastisch.”

Had je altijd al een passie voor interieur?

“Eigenlijk wel. Al van kinds af was ik creatief bezig: knutselen, zelf kleren maken, … Op jonge leeftijd begon ik zelfs meubels te herstofferen. Ik besloot vervolgens productontwerp te studeren. Hier groeide mijn passie voor interieur nog meer.”

Heb je een favoriete interieurstijl?

“Dat is een moeilijke vraag. Ik kan niet meteen één stijl noemen, maar over het algemeen heb ik een voorkeur voor evenwichtige interieurs, met zachte tinten en een vintage touch. Ik hou ervan om oude stukken nieuw leven in te blazen. Niet voor niets heb ik naast deze job ook een eigen zaak, nounou, waarbij ik tweedehandsspullen koop, opknap en verkoop. Een uniek stuk kan een woning echt persoonlijkheid geven.”

Met welke materialen werk je het liefst?

“Ik hou van materialen zoals hout en natuursteen. Deze natuurlijke materialen zijn steeds unieke stukken en maken onze producten nog waardevoller. Notelaar bijvoorbeeld brengt veel warmte in een interieur.”

Waar haal je je inspiratie?

“Heel eenvoudig: door rond te kijken, overal. In restaurants, hotels, op Instagram en Pinterest. Ook kijk ik graag terug naar keukens, interieurs en objecten uit de jaren 50. Zo vind ik dikwijls leuke en originele ideetjes om te verwerken in een nieuw ontwerp.”

Wanneer is een interieurontwerp voor jou geslaagd?

“Als een klant enthousiast is over ons werk, is het voor mij geslaagd. We luisteren naar de wensen van de klant en zetten deze om in een ontwerp. Dat blijft toch altijd een beetje spannend. Als ze dan achteraf bevestigen dat het hun droommeubel of droomkeuken is geworden, ben ik tevreden.”

Hoe verloopt een project bij Ebenti?

“Eerst hebben we een intakegesprek om de klant te leren kennen. Tijdens dit gesprek gaat het over de wensen en verwachtingen van het interieurproject, maar evengoed over de gezinssituatie, de leeftijden, de levensstijl, … Bij maatwerk heb je namelijk veel vrijheid en kan je met al die zaken rekening houden. Dan maak ik een eerste ontwerp. Daar geef ik al meteen een prijssetting bij. Ik vind het belangrijk om meteen transparant te zijn. Meestal zijn klanten over dat eerste ontwerp al tevreden, net omdat we zo grondig te werk zijn gegaan tijdens het intakegesprek. Vervolgens gaan we meer in detail en bepalen we de indeling van de kasten: lades, legplanken, details, toestellen, … En tot slot finaliseren we het project. Van het eerste contact tot het finaal ontwerp mag je gemiddeld rekenen op ca. 1,5 maand. Redelijk snel, toch?”

Hoe probeer jij als ontwerper het verschil te maken?

“Dat blijkt al uit mijn antwoord op de vorige vraag: ik luister écht naar de klant. Ik plaats me in hun schoenen en wil weten wat voor hen belangrijk is om hen het best te kunnen helpen. Verder probeer ik bij elk project wel iets te doen wat niet doorsnee is: een speciaal hoekje, apart materiaalgebruik, een originele touch, … Dit maakt elk ontwerp uniek.”

Op welke ontwerpen ben jij het meest trots?

“Meestal ben ik trots als het niét over een project met standaardafmetingen gaat. Denk dan aan een rare hoek, een erg kleine ruimte, een muur die niet recht is, … Dat is altijd spannend bij aanvang van het project, maar dit maakt het juist zeer uitdagend en daar haal ik achteraf zeer veel voldoening uit.”

Hoe zou jij een interieur van Ebenti omschrijven?

“Uniek is het eerste woord waar ik aan denk. Zowat alles is mogelijk. We proberen altijd zo veel mogelijk kastruimte te voorzien, er gaat geen millimeter verloren. Fijn vind ik ook dat nieuwe dingen, zotte dingen zelfs, ook mogelijk zijn voor ons team. En de doorgedreven afwerking natuurlijk, dat kenmerkt ons ook enorm.”

Hoe maken jullie de juiste materiaalkeuzes?

“We geven gericht advies op basis van de levensstijl van de klant. Is dat iemand die graag en veel kookt? Zijn er kleine kinderen? Je wil tenslotte iets moois én gebruiksvriendelijk kiezen. We beschikken over een breed aanbod, dus voor iedere klant hebben we zeker het ideale materiaal.”

Waarom moeten mensen voor Ebenti kiezen?

“Voor het kwalitatieve maatwerk natuurlijk. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. We zijn een klein team van gepassioneerde mensen en pakken elk project persoonlijk aan. Ik denk dat onze klanten dat zeker weten te appreciëren.”

Benieuwd naar de ontwerpen van het interieurteam?

Ontdek ze in onze inspiratiegids

Al 40 jaar streven we
naar vakmanschap

Ontdekken of wij de juiste partner zijn voor jouw project?

Contacteer ons

© 2024 Ebenti is een merk van de Camino Group
Webdesign thinline.be