Stijlvolle alternatieven voor een klassiek tv-meubel

De tijd van zware beeldbuistelevisies op te grote tv-meubels is gelukkig voorbij. Tv-schermen worden elk jaar dunner en gestroomlijnder en dat biedt nieuwe stylingmogelijkheden… ook zonder klassiek tv-meubel. Wij zetten een paar smaakvolle en originele alternatieven voor u op een rijtje.

meubelmakerij op maat tv meubel

Ophangen aan de muur

Dit is waarschijnlijk de meest bekende manier om een tv te installeren zonder tv-meubel. Door de tv aan de muur te hangen, creëert u niet alleen ruimte, maar zorgt u ook voor een nette, afgewerkte look. 
Deze keuze biedt veel ruimte voor creativiteit. Ga voor een smaakvolle muurcompositie door stijlelementen toe te voegen aan het vlak rond uw tv-scherm. Speel bijvoorbeeld met lijsten en prenten waardoor uw flatscreen opgaat in een artistiek geheel. Sommige tv’s transformeren in de uit-stand zelfs in een kunstwerk of in een afbeelding naar keuze. 
 

Vloerstandaard

De tv-vloerstandaard is een stijgende trend in de wereld van interieurdesign. Naast praktisch kan een vloerstandaard immers ook buitengewoon stijlvol zijn. Denk maar aan een Scandinavisch geïnspireerd statief met natuurlijke eikenhouten poten. Of een zwartstalen standaard die zorgt voor een industrieel stijlaccent.

Bent u een fan van interieurdesign? Dan is de kans groot dat u graag regelmatig een nieuwe meubelopstelling uitprobeert. Met een vloerstandaard kan u zich helemaal uitleven want u kan de tv zonder al te veel moeite verplaatsen. Zeker als er wieltjes onder staan. Bij de meeste modellen is een kabeldoorvoer voorzien waardoor u niet hoeft te worstelen met een wirwar aan zwarte kabels. Verstel het statief in hoogte en geniet van uw film of serie vanuit de perfecte hoek.

Schildersezel

Een vleugje excentriciteit, dat intrigeert. De toon is meteen gezet door uw flatscreen op een houten schildersezel te plaatsen. Het kan de perfecte eyecatcher zijn in een tijdloos minimalistisch interieur. Houdt u van kunstzinnig bohemian design en schrikken flamboyantere stijlaccenten u niet af? Ook dan kan een vintage houten schildersezel de perfecte plek zijn voor uw tv. Sommige schildersezels zijn speciaal ontworpen voor flatscreens, waardoor alle kabels verborgen blijven voor het oog.

meubels op maat tv meubel

Schouw

Siert een mooie schouw uw woonkamer of slaapkamer, dan is dit het perfecte alternatief voor een tv-meubel. Vooral in kleine ruimtes is dit het overwegen waard omdat u zo de ruimte optimaal benut. Staat er nog een werkende kachel onder? Onderzoek dan eerst of de ruimte boven de schouw niet teveel opwarmt, want dit kan de levensduur van het toestel beïnvloeden. Ook boven een open haard lopen de temperaturen aardig op.

Houten bank

Natuurlijk hout is tijdloos en geeft uw woonruimte een warme, uitnodigende uitstraling. Waarom geen robuuste houten bank in de plaats van een klassiek tv-meubel? Het is een originele manier om persoonlijkheid en sfeer toe te voegen aan uw woonplek. Denk aan een bank gemaakt van massief gerecycled hout met een onderstel van zwart staal voor een vleugje industriële charme. Een ambachtelijk gemaakte eikenhouten bank zorgt dan weer voor dat landelijke gevoel. Maak het geheel af met een paar planten en boeken en kijk tv in stijl.

inbouw kasten bureau

Een uniek interieur op maat

Zoals u ziet is er een waaier aan mogelijkheden en alternatieven. En dat geldt niet enkel voor een tv-meubel. Bij Ebenti zetten we ons vakmanschap in om interieurs op maat van ùw wensen te maken. Of dat nu een tv-meubel, een keuken, een badkamer, maatkasten of een volledig interieur is.

Hebt u zelf plannen om uw interieur een upgrade te geven?

Neem dan gerust contact met ons op.

Geef ons een seintje

Al 40 jaar streven we
naar vakmanschap

Ontdekken of wij de juiste partner zijn voor jouw project?

Contacteer ons

© 2024 Ebenti is een merk van de Camino Group
Webdesign thinline.be