Uw bureau inrichten thuis? Zo pakt u het slim aan

Thuiswerk is een blijver. Het is dan ook belangrijk om uw bureau zo in te richten dat u er gefocust en ongestoord kan werken. Met onze tips en tricks maakt u uw thuiskantoor functioneel, maar ook stijlvol. Want thuiswerken mag best ook gezellig zijn.

1. Kies de juiste plek in huis voor uw bureau

Om efficiënt thuis te werken heeft u een vaste werkplek nodig. Als u een extra kamer in huis hebt, kan u die als thuiskantoor inrichten. Zo hoeft u niet elke dag al uw spullen te verhuizen en kan u zich ongestoord op uw werk concentreren. Zit de werkdag erop? Dan trekt u gewoon de deur achter u dicht en is het tijd voor ontspanning. 

Ook als u geen afgesloten ruimte hebt die dienst kan doen als thuiskantoor, zijn er enkele handige oplossingen. Met een op maat gemaakt bureaumeubel bijvoorbeeld integreert u eenvoudig een stijlvol en praktisch kantoor in uw woonkamer. U kan het achter een scheidingswand plaatsen of inwerken in een multifunctioneel wandmeubel met draaideuren. Na de werkuren en tijdens het weekend sluit u de deuren en ziet niemand dat er een bureau achter schuilt. Tip: zet uw bureau best op een plaats waar uw huisgenoten niet vaak passeren. Zo wordt u het minst gestoord.

2. Voldoende daglicht

Waar uw bureau ook staat, het is wel belangrijk dat er voldoende natuurlijk licht in de ruimte binnenvalt. Zonlicht zorgt er immers voor dat u minder snel moe wordt en dat u zich beter kan concentreren. Zorg sowieso ook wel voor een goede kunstmatige lichtbron, die mooi in het bureau-ontwerp is geïntegreerd.

3. Zorg voor voldoende opbergruimte

Om u optimaal op uw werk te kunnen concentreren, is een netjes opgeruimd bureau een must. In een maatkast kan u uw werkmateriaal ordelijk een vaste plek geven. Afhankelijk van hoe uw bureauruimte eruitziet, is een grote wandkast, slimme scheidingswand of een perfect op maat gemaakte boekenkast een uitstekende optie. Wandkasten geven uw thuiskantoor een open en ruim gevoel. Een scheidingswand is dan weer een uitstekende oplossing voor wanneer u geen aparte ruimte in huis heeft. De wand biedt immers tal van opbergmogelijkheden en zorgt tegelijk voor de nodige privacy.

Denk er ook aan om kabels en allerlei elektronische apparaten mooi weg te werken in het bureaumeubel. Ga voor een uitschuifbare lade voor uw toetsenbord en verberg uw printer discreet in een schuif. U trekt de lades open wanneer u de apparaten nodig heeft, voor de rest zijn ze verborgen. 

4. Voeg een persoonlijke touch toe

Om uw bureau in te richten tot een aangename en gezellige plek, kan u nog enkele persoonlijke details aan het interieur toevoegen. Hang een leuke foto in een mooie lijst aan de muur en plaats enkele planten in de ruimte. Nog een kopje koffie of thee erbij, en uw thuiskantoor wordt een aangename werkplek.

De voordelen van een bureau op maat

Met een bureau op maat benut u optimaal alle beschikbare ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een bureaumeubel met kastruimte dat tot aan het plafond reikt of eentje onder een schuine wand. U kan een bureau op maat ook perfect afstemmen op uw interieur en uw persoonlijke smaak. U bepaalt zelf wat u nodig heeft, beslist over de afwerking en kiest de vorm, de kleur en het materiaal. Zorg ervoor dat u voldoende plaats heeft om al uw spullen kwijt te kunnen en voeg leuke details toe, zodat uw thuiskantoor een aangename plek wordt.

Benieuwd naar onze kasten op maat?

Onze realisaties geven u een goed beeld van onze bureau-oplossingen op maat

Onze realisaties

Al 40 jaar streven we
naar vakmanschap

Ontdekken of wij de juiste partner zijn voor jouw project?

Contacteer ons

© 2024 Ebenti is een merk van de Camino Group
Webdesign thinline.be