Maak kennis met interieurarchitect Dorien

Maak kennis met onze interieurarchitecte Dorien. Zelf houdt ze het meest van de vintagestijl, maar voor u ontwerpt ze keukens, badkamers en interieurs naar uw smaak en wensen. Lees hier waar zij haar inspiratie haalt en wat haar het meeste voldoening geeft in haar job.

Dorien, hoe ben je bij Ebenti terechtgekomen?

Ik heb interieurvormgeving gestudeerd aan het KASK, de kunstenfaculteit van Hogeschool Gent. Daarna werkte ik achtereenvolgens voor een totaalrenovatiebedrijf en een beursstandbouwer, maar bij Ebenti kon ik doen wat ik het liefste doe en dat is interieurs ontwerpen. Vandaar dat ik graag bij hen aan de slag wou. Het feit dat het een groeiend bedrijf is, was een doorslaggevende factor. Ebenti slaat stilaan een nieuwe weg in en het leek me een fijne uitdaging om daaraan te kunnen bijdragen. 

Wat is je rol bij Ebenti? Hoe ga je te werk?

Ik begeleid klanten met plannen voor een nieuw interieur. Tijdens een eerste gesprek hebben we het over hun stijl, ideeën en budget. Daarna maak ik een offerte en een ontwerp dat we samen verder bespreken en verfijnen. In deze fase is er een fijne wisselwerking tussen mij en de klant. Nadat de klant het ontwerp heeft goedgekeurd, volg ik het verder mee op. Ik overleg met de technisch tekenaar en doe geregeld ook de opmetingen bij de klant ter plaatse. Ook na de plaatsing begeleid ik hen verder met een woordje uitleg over hun nieuwe interieur. Vaak gebeurt het dat ze zo tevreden zijn, dat ze meteen nieuwe plannen maken om samen met ons ook het interieur van andere ruimtes in hun huis onderhanden te nemen. Dat vind ik echt de mooiste erkenning voor ons werk.

Een interieur op uw maat creëren, begint bij uw dromen en eindigt met een perfecte afwerking.
Kom meer te weten over onze werkwijze. 

Onze werkwijze

Waar haal jij je inspiratie?

Ik pik vooral veel trends en ideeën op van Pinterest, waar ik heel wat architecten en interieurbouwers volg. Dat is mijn grootste inspiratiebron. 

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven? 

Zelf hou ik het meest van vintage-interieurs, met donkere kleuren en veel planten. Maar wat ik leuk vind, doet er eigenlijk niet toe in mijn job. Wat de klanten leuk vinden, dat is het belangrijkste en dat probeer ik altijd zo veel mogelijk in mijn ontwerpen te verwerken. Tenslotte wordt het hún keuken of badkamer en moeten zij er zich thuis voelen.

Wat is het mooiste wat je ooit ontworpen hebt?

Dat was een mooie, grote leefkeuken met alles erop en eraan. In het eiland waren kasten, maar ook boekenrekken verwerkt, het vormde echt een heel mooi geheel.

"Wat de klanten leuk vinden, dat is het belangrijkste en dat probeer ik altijd zo veel mogelijk in mijn ontwerpen te verwerken."

Wat vind je het leukst aan je job?

Het tekenen zelf en de afwisseling. Ik mag telkens een andere ruimte ontwerpen voor andere mensen. Dat houdt het spannend en uitdagend.

Wanneer is voor jou een interieur geslaagd? 

Als de persoon voor wie het ontworpen werd, er zich thuis voelt. Je kan wel een keuken of badkamer ontwerpen voor in de interieurblaadjes, maar als de klant er zijn draai niet vindt, heb je je werk in mijn ogen niet goed gedaan.

Wat is je favoriete interieurtrend van het moment?

Ik vind het gebruik van solid surface materiaal heel leuk. Het maakt het mogelijk om in de keuken bijvoorbeeld werkblad, spoelbak en fronten allemaal mooi in elkaar te laten overlopen. Die minimalistische stijl is trouwens een van de laatste keukentrends. Verder zie je ook dat de keuken verder evolueert naar een echte leefruimte. Vroeger stond de eettafel in een aparte kamer, later kwam ze in de keuken terecht en nu wordt ze echt mee in het keukenontwerp geïntegreerd, bijvoorbeeld als onderdeel van het kookeiland.

Hoe zie je interieurinrichting in het algemeen verder evolueren in de komende jaren?

Mensen zijn duidelijk veel meer zelf bezig met hun interieur. Ze hebben vaak duidelijke ideeën over de meubels en de inrichting. Waarom komen ze dan nog bij Ebenti terecht, zou je misschien denken? Wel, wij kunnen hun concept omzetten naar een goed ontwerp en vormen hun klankbord voor de budgettaire en technische haalbaarheid. We geven hen ook advies over maatwerk, materiaalkeuze en onderhoud. Deze vakkennis wordt duidelijk geapprecieerd.

Benieuwd naar de creaties van Dorien?

Bekijk onze realisaties

Al 40 jaar streven we
naar vakmanschap

Ontdekken of wij de juiste partner zijn voor jouw project?

Contacteer ons

© 2024 Ebenti is een merk van de Camino Group
Webdesign thinline.be