Met maatkasten in uw berging loopt de lenteschoonmaak vlot!

De frisse, fleurige lentedagen lokken u naar buiten … maar doen u ook beseffen dat het weer tijd is voor een grondige lenteschoonmaak. Toch hoeft het geen corvee te zijn. Als u slim aan de slag gaat met maatkasten in uw berging, is het in een-twee-drie gefikst.

In welke types berging komen maatkasten van pas?

In één woord: overal. Uw poetsgerief en -producten, uw voorraad aan eten en drank, uw wasgoed, uw jassen, uw schoenen, uw gereedschap, … Het zit allemaal netjes op orde in kasten op maat van de ruimte. Overweeg dus maatkasten in uw wasplaats, bijkeuken, vestiaire, dressing en werkkamer te plaatsen om tijd en moeite te besparen. Niet alleen tijdens de lenteschoonmaak, maar elke dag.

Hoe richt je de berging optimaal in?

1. Rommeldetox

Stap één is – u kan er niet onderuit – opruimen. Laat Marie Kondo hierbij gerust een inspiratie zijn. “If it doesn’t spark joy, remove it from your life”, zegt zij. Nu ja, niet enkel zaken waar u niet blij van wordt, maar ook dingen die u niet (meer) gebruikt of die simpelweg versleten zijn, gooit u beter weg. Zo krijgt u niet alleen meer ruimte in je hoofd, maar ook in uw huis.

2. Laat maatkasten ontwerpen

Bekijk eens goed de ruimte. U wilt in uw berging elk hoekje optimaal gebruiken. Om in de andere kamers in huis meer ruimtegevoel en minder rommel te krijgen. Net daarom zijn maatkasten een slimme zet.

Zelfs al heeft u een schuine wand of bevindt de bergplek zich onder de trap, u kan overal een kast op maat laten installeren. Het is zelfs een fijne manier om technische installaties te verbergen. En dat kan allemaal zo stijlvol als u maar wilt. Voor doordacht vakmanschap en een knap, onderhoudsvriendelijk resultaat kunt u op Ebenti rekenen.

3. Vergeet deze details niet

Een (her)inrichting van uw berging is dé kans om ook uw comfort bij het klaren van huishoudelijke klusjes te vergroten. Denk dus zeker aan de volgende zaken:

  • Een wasmachine staat het handigst op ooghoogte. Dan hoeft u niet te bukken om uw was in te steken of uit te halen.
  • Schuifdeuren nemen minder plaats in dan draaideuren.
  • Om de was op te vouwen is een apart werkblad nuttig.
  • Plaats uw was- en poetsproducten bovenaan, zodat kinderen er niet aankunnen.
  • Weet u al waar je bepaalde veelgebruikte zaken zal opbergen? Zorg er dan voor dat die kasten op ooghoogte zijn.
  • In een voorraadkast voorziet u best veel legplanken, de meeste lang-houdbare producten nemen op zich immers niet zoveel plaats in.
  • Om drank op te bergen, is het wel nuttig om onderaan wat hogere delen te hebben.
  • Overloop even wat u allemaal kwijt wilt in uw berging en meet het (apart) op. Zo kan u een handig vak voorzien voor uw stofzuiger, uw strijkplank, enzoverder.

Interesse in Ebenti-maatkasten?

We bespreken graag uw noden.

Geef ons een seintje

Al 40 jaar streven we
naar vakmanschap

Ontdekken of wij de juiste partner zijn voor jouw project?

Contacteer ons

© 2024 Ebenti is een merk van de Camino Group
Webdesign thinline.be