Met maatkasten in je berging loopt de lenteschoonmaak vlot!

De frisse, fleurige lentedagen lokken je naar buiten … maar doen je ook beseffen dat het weer tijd is voor een grondige lenteschoonmaak. Toch hoeft het geen corvee te zijn. Als je slim aan de slag gaat met maatkasten in je berging, is het in een-twee-drie gefikst.

In welke types berging komen maatkasten van pas?

In één woord: overal. Je poetsgerief en -producten, je voorraad aan eten en drank, je wasgoed, je jassen, je schoenen, je gereedschap, … Het zit allemaal netjes op orde in kasten op maat van de ruimte. Overweeg dus maatkasten in je wasplaats, bijkeuken, vestiaire, dressing en werkkamer te plaatsen om tijd en moeite te besparen. Niet alleen tijdens de lenteschoonmaak, maar elke dag.

Hoe richt je de berging optimaal in?

1. Rommeldetox

Stap één is – je kan er niet onderuit – opruimen. Laat Marie Kondo hierbij gerust een inspiratie zijn. “If it doesn’t spark joy, remove it from your life”, zegt zij. Nu ja, niet enkel zaken waar je niet blij van wordt, maar ook dingen die je niet (meer) gebruikt of die simpelweg versleten zijn, gooi je beter weg. Zo krijg je niet alleen meer ruimte in je hoofd, maar ook in je huis.

2. Laat maatkasten ontwerpen

Bekijk eens goed de ruimte. Je wil in je berging elk hoekje optimaal gebruiken. Om in de andere kamers in huis meer ruimtegevoel en minder rommel te krijgen. Net daarom zijn maatkasten een slimme zet.

Zelfs al heb je een schuine wand of bevindt de bergplek zich onder de trap, je kan overal een kast op maat laten installeren. Het is zelfs een fijne manier om technische installaties te verbergen. En dat kan allemaal zo stijlvol als je maar wil. Voor doordacht vakmanschap en een knap, onderhoudsvriendelijk resultaat kan je op Ebenti rekenen.

3. Vergeet deze details niet

Een (her)inrichting van je berging is dé kans om ook je comfort bij het klaren van huishoudelijke klusjes te vergroten. Denk dus zeker aan de volgende zaken:

  • Een wasmachine staat het handigst op ooghoogte. Dan hoef je niet te bukken om je was in te steken of uit te halen.
  • Schuifdeuren nemen minder plaats in dan draaideuren.
  • Om de was op te vouwen is een apart werkblad nuttig.
  • Plaats je was- en poetsproducten bovenaan, zodat kinderen er niet aankunnen.
  • Weet je al waar je bepaalde veelgebruikte zaken zal opbergen? Zorg er dan voor dat die kasten op ooghoogte zijn.
  • In een voorraadkast voorzie je best veel legplanken, de meeste lang-houdbare producten nemen op zich immers niet zoveel plaats in.
  • Om drank op te bergen, is het wel nuttig om onderaan wat hogere delen te hebben.
  • Overloop even wat je allemaal kwijt wil in je berging en meet het (apart) op. Zo kan je een handig vak voorzien voor je stofzuiger, je strijkplank, enzoverder.

Interesse in Ebenti-maatkasten?

We bespreken graag je noden.

Geef ons een seintje

Al 40 jaar streven we
naar vakmanschap

Ontdekken of wij de juiste partner zijn voor jouw project?

Contacteer ons

© 2022 Ebenti is een merk van de Camino Group
Webdesign thinline.be